Etos - Home Page Timocka krajina na Internetu
Etos diskusioni forum
Home | Lični podaci | Registracija | Nove poruke | Članovi | Pretraga | Pomoć
Korisničko ime:
Lozinka:
Memoriši lozinku
Zaboravili ste vašu lozinku?

 Sve grupe tema
 Mi i Internet
 Timočka krajina na Internetu
 Zvaničan sajt opštine Bor
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Autor Prethodna tema Tema Sledeća tema  

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 07 Nov 2007 :  21:15:35  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Opština Bor ima postavljen zvanični sajt na adresi http://www.opstinabor.org.yu/index.php

Na sajtu se ne vidi kada je postavljen i kada je poslednji put ažuriran mada se po rubrici AKTUELNOSTI može zaključiti da je poslednje ažuriranje obavljeno još 25. aprila 2007. Takođe i po informacijama o pojedinim ličnostima na čelu opštinskih organa i preduzeća, njihovim kontaktima i dr.

Dakle dobro je što opština ima svoj sajt ali bi bilo dobro da imamo adresu web mastera i content managera da bi kao građani mogli da predlažemo dogradju sajta.

Kao prvo možemo da predložimo da se sve adrese i stranice o pojedinim opštinskim institucijama dopune adresama njihovih sajtova jer sve zajedno čini informativnu sliku lokalne sajednice.
Naprimer sajt ima vodeće preduzeće RTB Bpr, zatim pojedine osnovne i srednje škole, Narodna biblioteka, pojedina preduzeća kao što je Fabrika opreme i delova, Institut za bakar, Ugostiteljsko preduzeće "Brest", pojedine mesne zajednice kao što je Gornjane, Slatina, "Mladost", Staro selište, itd.

Takođe su potrebni linkovi ka nekim važnim institucijama sa kojima opština sarađuje kao sto je naprimer Stalna konferencija gradova i opština Srbije (na ovom sajtu se nalaze i neki osnovni podaci o opštini Bor), ili gradovi pobratimi (o gradovima pobratimima treba posebna stranica sajta opštine sa par reči o svakom gradu pobratimu, sadržajem saradnje, aktuelnom projektu saradnje, posetama i dr. i naravno linkovima ka njihovim sajtovima) a naravno da te institucije treba da stave linkove ka prezentaciji opštine Bor.

Treba videti i kako povezati sajtove na kojima postoje svakodnevni aktuelni podaci o opštini Bor ( o vremenu sa sajta republičkog hidrometeorološkog zavoda, o ekologiji sa sajta Agencije za životnu sredinu, o medijskom praćenju života u opštini sa sajta www.naslovi.net i dr.)

Dobro bi bilo da kao što je običaj i ovaj sajt bude zvanično promovisan.

Toliko za početak a pozivam ostale korisnike Foruma da se i oni uključe i predlože svoje ideje

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 20 Jan 2008 :  21:50:50  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Izgleda da su u opštinskom rukovodstvu Bora konačno zaključili da je neophodno nešto učiniti na poboljšanju internet pozicije opštine, koja ima snažnu internet zajednicu blogera, različitih sajtova i internet organizacija, obrazovnih informatičkih institucija, ali nema odgovarajući oficijelni Internet sajt.
Prema informaciji TV Bor od subote 19. januara 2008. predsednik opštine Bor pozvao je predstavnike intenet organizacija Bora (videli smo u prilogu TV Bor predstavnike web tima Bor030, Agencije Mdijagroup, internet udruženja BITNO i dr.) i zatražio pomoć u realizaciji predstavljanja opštine Bor na Internetu (to verovatno znači izradu većeg broja oficijalnih internet lokalne samouprave, javnih ustanova i dr.).Očekujemo i veću podršku opštinskih vlasti svim incijativama i nastojanjima za primenu interent tehnologija u našoj sredini.
Nadamo se da će ova inicijativa dati što pre neke rezultate.
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 12 Dec 2009 :  22:04:54  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Nova internet prezentacija opštine Bor


Bor - Opština Bor je dobila novu internet prezenaticju. Koliko smo mi primetili prezentacija je aktivna već desetak dana, obzirom da vesti koje se nalaze na njoj datiru iz tog perioda.

Prezentaciju možete pogledati na adresi http://www.opstinabor.rs


Predhodna prezentacija opštine Bor nalazila se na adresi www.opstinabor.org.yu


Izvor: Javni Servis - Timočka krajina na Internetu, http://www.javniservis.com/component/content/article/1035-nova-internet-prezentacija-optine-bor.html
Vrh strane
  Prethodna tema Tema Sledeća tema  
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Pogledaj:
Etos diskusioni forum © Etos Vrh strane
Strana je generisana za 0.08 sek. Timočka krajina na Internetu