Etos - Home Page Timocka krajina na Internetu
Etos diskusioni forum
Home | Lični podaci | Registracija | Nove poruke | Članovi | Pretraga | Pomoć
Korisničko ime:
Lozinka:
Memoriši lozinku
Zaboravili ste vašu lozinku?

 Sve grupe tema
 Mi i Internet
 Timočka krajina na Internetu
 Novi softver u Institutu za bakar u Boru
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Autor Prethodna tema Tema Sledeća tema  

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 17 Dec 2007 :  12:30:04  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Institut predstavio svojim partnerima iz Basena 10 G-verziju „orakla”


Bolje i jednostavnije


Novine koje u finansijsko poslovanje, knjigovodstvo i kadrovsku evidenciju donosi novi softver upoznali operativci i njihovi šefovi iz TIR-a, RBB-a, FOD-a i Matičnog preduzeća RTB Bor


IRM. – Operativcima i njihovim šefovima iz TIR-a, RBB-a, FOD-a i Matičnog preduzeća RTB-a Bor, koji obavljaju poslove finansija i knjigovodstva uz pomoć poslovnog informacionog sistema, predstavljena su, krajem novembra u Institutu za rudarstvo i metalurgiju ( Institut za bakar ), nova softverska rešenja koja im mogu olakšati i povećati radnu efikasnost. Tim za razvoj Zavoda za informacione sisteme, na čelu sa mr Slađanom Miletićem, ukazao je na mogućnosti nove, 10 G-verzije “orakla” tako što je najpre Miletić ukratko izneo prednosti nove verzije ovog softvera, a potom je Lidija Mitevski govorila o konkretnom modelu za praćenje finansija i finansijskog knjigovodstva. Tema Verice Čučevski bili su alati, sitan inventar i osnovna sredstva, dok se Gordana Anđelović bavila novim rešenjima za praćenje kadrovskih resursa.

U Institutu očekuju da se ove novine, naravno licencirane, narednih meseci postepeno uvode u basensku praksu, ali su svesni da će to u velikoj meri zavisiti od tokova privatizacije. Ova rešenja se, inače, uveliko koriste u Javnom preduzeću za stambene usluge. Podsećamo da Zavod godinama obrađuje podatke za Basen, pa je, kako reče upravnik mr Dušan Radivojević, logično da prati i sva unapređnja u toj obradi. Ovo utoliko pre što sa novim programima dolazi i nova oprema, pa se sve češće događa da se softver ne uklapa u hardver, i obrnuto.

-Da bismo izbegli takve situacije prinuđeni smo da razvijamo nova rešenja – kaže mr Radivojević. - U tom smislu danas predstavljamo rešenja koje se mogu uvesti u poslovni informacioni sistem RTB-a Bor. Ona su urađena novim softverskim alatima baziranim na sasvim novom grafičkom okruženju koje je daleko kvalitetnije, savremenije, a jednostavnije za korišćenje. To je alat koji funkcioniše u tzv. “orakl” 10G-verziji koja omogućava daleko šire pristupe, obrade i izveštaje nego verzija koja se sada koristi u Basenu.
Lj. Aleksić

Izvor: List RTB Bor "Kolektiv", petak 30. novembar 2007., http://www.rtbbor.com/media/kolektiv/Kolektiv2173.pdf
  Prethodna tema Tema Sledeća tema  
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Pogledaj:
Etos diskusioni forum © Etos Vrh strane
Strana je generisana za 0.08 sek. Timočka krajina na Internetu