Etos - Home Page Timocka krajina na Internetu
Etos diskusioni forum
Home | Lični podaci | Registracija | Nove poruke | Članovi | Pretraga | Pomoć
Korisničko ime:
Lozinka:
Memoriši lozinku
Zaboravili ste vašu lozinku?

 Sve grupe tema
 Mi i Internet
 Timočka krajina na Internetu
 BlogOpen 2008. u Boru
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Autor Prethodna tema Tema Sledeća tema  

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 16 Sep 2008 :  11:05:41  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Blogeri u Boru


Drugi BlogOpen, okupljanje blogera iz Srbije i zemalja regiona biće ove godine održan u Boru, 4. i 5. oktobra. BlogOpen 2008. biće prilika za druženje, razmenu iskustava, ali i unapređenje srpske blog scene.

Blog spada u nove oblike komunikacije, nastale razvojem Interneta. Radi se o ličnom prostoru pojedinca – blogera u virtuelnom svetu Interneta, na kojem svako ima neograničeno pravo da iznosi svoje stavove. Teme blogova su raznolike, a najpopularniji među njima bave se aktuelnim društvenim fenomenima. Autori najpopularnijih blogova u svetu često su javnosti nepoznati ljudi koji vrlo brzo postaju popularni, ali i poznate javne ličnosti, novinari i političari.

BlogOpen otvoren je za sve blogere, ali i za one koji žele da saznaju više o ovom fenomenu savremene komunikacije. Tokom dva dana biće organizovan niz predavanja, stručnih skupova i okruglih stolova koji će biti prilika za unapređenje regionalne blog scene, ali i za skretanje pažnje državi na probleme i propuste koji postoje u domaćem zakonodavstvu.

Generalna tema konferencije BlogOpen 2008. biće mogućnost ostvarivanja zarade pisanjem blogova što je praksa u Evropskoj uniji i SAD. U radu skupa učestvovaće najpoznatiji blogeri iz Srbije i zemalja regiona, ali i najpoznatiji nemački blogeri Robert Basic i Oliver Gasner.

BlogOpen 2008. biće jedan od najvećih IT događaja u Jugoistočnoj Evropi, a očekuje se da će imati oko 200 učesnika. Organizator ove konferencije je Borska Internet organizacija BITNO koja okuplja gotovo sve blogere u Boru koji se smatra gradom sa najjačom blog scenom u Srbiji.

Za više informacija posetite http://blogopen.eu/ i http://www.bitno.org.yu/

Izvor: http://www.naslovi.net/sponzorisani-clanak/blogopen

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 04 Oct 2008 :  13:23:51  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom

Blog Open 2008. u Boru


Ovogodišnji Blog Open održaće se u Boru, gradu najuticajnijih blogera Srbije, a za sada se zna da će na njemu učestvovati dva najuticajnija blogera iz Nemačke: Robert Basic i Oliver Gassner, sa predavanjem pod radnim naslovom: “Blogs and the World Revolution”.

Blog Open 2008. organizuje Borska internet organizacija, a deo aktivnosti će se odvijati i u Brestovačkoj banji. Program još uvek nije definitivno utvrđen, a organizatori vas pozivaju da date predloge o tome koga biste voleli da čujete na ovom događaju.

Pored nemačkih blogera, učešće je potvrdio i Saša Radojčić koji će sa Banetom Dimitrijevićem govoriti o književnosti na blogu. Takođe, poziv je upućen i Bobby Voicu koji bi trebalo da govori na temu “Blogging and making money”, ali se još uvek nije javio da potvrdi učešće. Ukoliko imate predlog ko bi još mogao da govori na temu zarađivanja blogovanjem, slobodno ga podelite sa organizatorima, potpuno su otvoreni za sve predloge, sugestije i savete.

Do oktobra ima još vremena, a ITD će vas blagovremeno izveštavati o svim novostima u vezi sa ovom zanimljivom manifestacijom.

Zvanična prezentacija Blog Opena: http://blogopen.eu/


Izvor: BS Poslovni ,agazin, 4. Oktobar 2008., http://www.poslovnimagazin.biz/magazin/blog-open-2008-u-boru-33-1328
Vrh strane
  Prethodna tema Tema Sledeća tema  
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Pogledaj:
Etos diskusioni forum © Etos Vrh strane
Strana je generisana za 0.09 sek. Timočka krajina na Internetu