Etos - Home Page Timocka krajina na Internetu
Etos diskusioni forum
Home | Lični podaci | Registracija | Nove poruke | Članovi | Pretraga | Pomoć
Korisničko ime:
Lozinka:
Memoriši lozinku
Zaboravili ste vašu lozinku?

 Sve grupe tema
 Mi i Internet
 Timočka krajina na Internetu
 DIGITALNA PISMENOST
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Autor Prethodna tema Tema Sledeća tema  

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 28 Oct 2009 :  11:05:47  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
DIGITALNA PISMENOST – USLOV I OBAVEZASposobnost korišćenja računara danas je uslov rada i života firmi, društva i pojedinaca. Digitalni svet tako postaje i stalna obaveza dodatnog učenja!

Zato smo u saradnji sa Ministarstvom prosvete, Ministarstvom za informatičko društvo i Ministarstvom omladine, obezbedili:

- besplatnu informatičku obuku svim školama u Srbiji koje su dobile internet u akciji Telekoma a.d. e-dukacij@,

- besplatnu internet obuku i probna testiranja za sve centre mladih u Srbiji,


a od sada na raspolaganju Vam je i BESPLATNO PROBNO INTERNET TESTIRANJE ( http://www.ecdltest.rs/Pages/Public/onlineregistration.aspx?freeTest=true ) po ograničenom modelu za sve zainteresovane kompanije, institucije i pojedince!

Potrebno je samo da posetite sajt www.ecdltest.rs i da se prijavite za BESPLATNI TEST.

Unosom Vaših podataka dobićete uzvratnim mailom kod za aktiviranje, aktivirajte svoj nalog kad poželite i prepustite se kontrolnim pitanjima i njihovim objašnjenjima klikom na ON-LINE PRIPREMA!

Ovaj ograničeni paket naravno nije ceo ECDL test ali će Vam pomoći da upoznate zahteve ECDL sertifikacije i procenite u kojoj ste meri spremni za stvarno polaganje ECDL ispita, odnosno koliko kao firma trebate uložiti da svojim zaposlenim obezbedite evropsku diplomu informatičke kvalifikacije za rad na računarima.

Tokom samotestiranja iskoristite mogućnost čitanja uputstva i uvida u tačne odgovore čime ćete sebi obezbediti dodatno učenje po svim onim temama koje vam nisu bile dovoljno poznate!

Zašto treba da potrošite deo svoga vremena na ECDL?

- Želimo se priključiti Evropi a Evropska Unija je svojim konceptom ECDL – European Computer Driving Licence postavila vendorski nezavisan standard poznavanja rada na računarima za sve zaposlene u privrednim i neprivrednim institucijama.

- Predsednik Evropske Komisije, gospodin Barroso, u februaru ove godine svečano je preuzeo devetomilioniti ECDL index u nameri da i sam polaže i tako ukaže na odlučnost evropskih stavova i neophodnost informatičke pismenosti na svim nivoima rada.

- Dana18.06.2009.g. u Pragu, na 52. konferenciji generalnih direktora i ministara javnih uprava evropskih zemalja još jednom je podvučen ECDL kao merilo pismenosti i osnov širenja EUPAN – European Public Administration Network koji treba da omogući gradjanima i firmama bolju primenu novih tehnologija u komunikaciji sa državnim organima. ECDL je danas deo gotovo svih nacionalnih strategija razvoja.

- Digitalna pismenost navodi se ćesto kao uslov stranih investicija a proporcionalno broju stanovnika, zemlje našeg regiona su u sve većem zaostatku za Evropom što podstče dalji rast već velike privredne razlike. Zato su do sada mnoge zemlje regiona za unapređenje informatičke pismenosti dobile značajna sredstva iz donacija i predpristupnih IPA fondova, a preduzetnici koji žele budućnost svojim firmama permanentno ulažu u informatičko obrazovanje zaposlenih.

- Gotovo sve obrazovne institucije uvrstile su ECDL segmente u svoje nastavne programe a u Srbiji, Makedoniji i Crnoj Gori danas već postoji preko 150 ECDL testnih cnetara koji Vam mogu pružiti obuku i testiranje!

Zato Vas pozivamo da besplatno proverite svoje znanje i ako bude potrebno, obratite se nekom od ECDL testnih centara radi svoje obuke i verifikacije. Na sajtu www.ecdl.rs pronađite sebi najbliže.

Želimo Vam puno uspeha u budućem radu i izjednačavanju vaših sposobnosti i radnih uslova sa svojim evropskim kolegama.

Uz srdačne pozdrave,

Djordje Dukic
Predsednik JISA
JISA – Informatički savez Srbije
www.jisa.rs
mail: dukic@jisa.rs
Tel. + 381 11 2620374
Fax. + 381 11 2626576
  Prethodna tema Tema Sledeća tema  
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Pogledaj:
Etos diskusioni forum © Etos Vrh strane
Strana je generisana za 0.12 sek. Timočka krajina na Internetu