Etos - Home Page Timocka krajina na Internetu
Etos diskusioni forum
Home | Lični podaci | Registracija | Nove poruke | Članovi | Pretraga | Pomoć
Korisničko ime:
Lozinka:
Memoriši lozinku
Zaboravili ste vašu lozinku?

 Sve grupe tema
 Mi i Internet
 Timočka krajina na Internetu
 RTB BOR po prvi put na internetu
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Autor Prethodna tema Tema Sledeća tema  

gasha
moderator

broj poruka:
55

Poslato - 12 Aug 2006 :  23:17:30  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
RTB BOR po prvi put na internetu
4. avgust 2006.


U danima kada se uveliko rešava sudbina najveće i najstarije kompanije na ovim prostorima, na internetu je po prvi put postavljen i i sajt RTB Bor. U prostorijama fakulteta je održana konferencija za novinare na kojoj je prezentovan sajt RTB Bor a koji je postavljen na adresi www.rtbbor.com

I ako ideja za kreiranjem sajta postoji već desetak godina, po prvi put je inicijativa pokrenuta pre par meseci. Nakon lista "Kolektiv", koji predstavlja javno glasilo RTB-a Bor, informacije o radu firme će se od sada naći i na internetu. Neke od firmi koje su u sastavu RTB-a Bor imaju svoje sajtove, ali sama firma kao celina nije do sada nikada imala svoju internet prezentaciju.

Sajt se sastoji od više oblasti: O nama, novosti, proizvodi i usluge, delovi RTB, okruženje, arhiva, kontakt. Pored ostalog, sajt sadrži i šemu vremenskog rasporeda u privatizaciji RTB. Ovo je tek prva verzija sajta i sigurno je da će doživeti dopunu sadržaja.

Sama inicijativa za izradu sajta je pokrenuta od strane rukovodstva, a sajt je kreirao Darko Mihajlović, diplomirani inženjer Elektrotehnike, koji za naš sajt kaže: " Ovaj sajt je napravljen pre svega sa osobinom da se kreira brzo, da se nadomesti to što RTB Bor do sada nije imao nikakvo oglašavanje na internetu. Hteli smo da ispravimo tu grešku jer ako vas nema na internetu - ne postojite. Sajt je napravljen u rekordno kratkom roku i tek sledi njegova dorada a ovo je probna faza rada sajta".

Tekst: Miloš Petrović

Izvor:http://www.bor030.net/draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 22 Aug 2007 :  20:11:08  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
GODIŠNJICA SAJTA RTB BOR


Nepostojanje interenet prezentacije za bilo koju firmu ili instituciju u današnje vreme intenzivnog korišćenja Interneta jeste šteta za tu firmu ili instituciju. „Ako vas nema na svetskoj mreži danas, onda i ne postojite“ – slogan je koji, možda, najbolje opisuje potrebu i upotrebu brzih veza sa svetom.
U korak sa modernim tehnologijama i savremenim načinima komunikacije već godinu dana ide i Rudarsko-topioničarski basen Bor. Polazeći od činjenice da je informacija, kao najznačajniji input preduzeća, jedna od najskupljih roba na globalnom tržištu i da ona, u stvari, predstavlja moć kvalitetnog odlučivanja, kontrole i upravljanja, Basen Bor na internet adresi www.rtbbor.com pored prezentacije kompanije, redovno plasira i aktuelne vesti. Jer, pravovremeno, tačno i objektivno informisanje je, pre svega, pravo zaposlenih.
Za godinu dana sajt komibnata bakra doživeo je nekoliko modifikacija radi usklađivanja sa željama i potrebama posetilaca. Tako je pre nekoliko meseci basenski list „Kolektiv“, sa tradicijom dugom 60 godina, doživeo i prvo elektronsko izdanje. Na adresi www.rtbbor.com najnoviji brojevi „Kolektiva“ danas se mogu preuzeti u pogodnom PDF formatu

Sajt RTB-a poslednjih meseci beleži sve veći broj dnevnih poseta i pojedinačnih posetilaca. Iako je reč o letnjem periodu kada su aktuelni godišnji odmori, poseta sajtu ne jenjava. Naprotiv, iz dana u dan raste. Ova nesvakidašnja situacija utoliko je značajnija jer je reč o delu godine u kome za 90 odsto sajtova na internet mreži pada interesovanje. To se može objasniti činjenicom da je najveći domaći proizvođač bakra, RTB Bor, neprestano u žiži interesovanja. Novinari lokalnih TV stanica i štampanih glasila, agencija „Beta“, „Tanjug“ i „Sina“, „b92“, „Blica“, V. Novosti“, „Glasa javnosti“ i drugih dnevnih novina pomno prate sajt kombinata bakra i redovno preuzimaju najnovije vesti koje plasira Služba informisanja RTB.
Hvala za ukazano poverenje!

Izvor:http://www.rtbbor.com/aktuelno/?p=72

Dodali bi samo da i strani mediji prate sajt RTB Bor i preuzimaju informacije koje se na sajtu objavljuju.
Vrh strane

draganr
moderator

broj poruka:
4348

Poslato - 07 Nov 2007 :  21:24:34  Podaci o autoru  Pošalji poruku s citatom
Na svečanoj prezentaciji povodom 60 godina lista RTB Bor "Kolektiv" koja je održana u Narodnoj biblioteci Bor 1. novembra 2007. na sam dan kada je pre šest decenija izašao prvi broj lista, promovisan je i novi izgled sajta RTB Bor www.rtbbor.com

Pogledajte kako sada izgleda sajt
Vrh strane
  Prethodna tema Tema Sledeća tema  
 Nova tema  Diskusija o temi
 Štampanje
Pogledaj:
Etos diskusioni forum © Etos Vrh strane
Strana je generisana za 0.19 sek. Timočka krajina na Internetu